Plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți rîul!” au fost instalate la Călărași

Astăzi, reprezentanții Centrului Național de Mediu împreună cu primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic au instalat plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți râul!” la podul de la ieșirea din or. Călărași, direcția satului Vălcineț. L eveniment au participat tinerii care au participat la expediția ecologică pe rîul Bîc, APL-uri, persoane interesate de soarta rîului și reprezentați mass media.placute 2

Amintim că primele plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți râul!” au fost instalate în orașul Anenii Noi în luna iulie 2013, în cadrul expediției ecologice, realizate de tinerii din bazinul râului Bâc și Centrul Național de Mediu

În același sens, pentru luna septembrie 2013 Centrul Național de Mediu va organiza 5 flashmoburi pentru protecția r. Bâc în fiecare raion din bazin (Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi) și în municipiul Chișinău, cu participarea a sute de tineri. Flashmoburile vor avea loc în perioada 19-25 septembrie și vor fi realizate cu suportul Direcțiilor Cultură a fiecărui raion.

Pe data de 29 septembrie 2013 va fi organizat primul festivalul al râului Bâc cu genericul ”Iubește-ți râul!” în satul Temeleuți, r. Călărași. Astfel, începând cu ora 12.00 şi până la 18.00, sunteți aşteptaţi, în calitate de oaspeţi ai acestui minunat festival, la intrarea în sat, lângă lac. 


În spaţiul festivalului vor fi amplasate câteva zone de interes:
• Scena mare, unde vor evolua artiști cu renume din țară
• Ateliere de joc şi distracţii pentru copii
• Iarmaroc de produse alimentare ecologice
• Târg gastronomic
• Expoziţii cu vânzare ale meşteşugarilor
• Atelierele demonstrative ale meşterilor populari
• Atelierele demonstrative a artiștilor hand made
• Excursii la izvorul râului Bâc

Finanţatori şi sponsori evenimentului sunt: fundaţia americană UCEF, întreprinderea de producere a apei iodate “aqua unIQa”

Parteneri: Consiliul de Bazin Bîc, Primăria satului Temeleuţi, Consiliul Raional Călăraşi, Consiliul Raional Străşeni, Consiliul Raional Ialoveni, Consiliul Raional Anenii Noi, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, compania de organizare evenimente “Imaş Muzical”, compania de divertisment “YouBeSC”

Parteneri media: UNIMEDIA, CIVIC.MD, Consiliul Coordonator al Audiovizualului

Detalii despre festival urmăriți pe www.riulbic.md 
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 83 67 27, GSM: 060176393
Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu