CJI contribuie la consolidarea imaginii femeii în societate



cji color new copyCentrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează, în luna septembrie, un nou proiect menit să contribuie la promovarea şi consolidarea imaginii femeii în societate prin implicarea mass-media. Proiectul include activităţi de instruire şi advocacy.

Mai mulţi jurnalişti vor fi instruiţi şi încurajaţi să evite stereotipurile în materialele ce implică femei. CJI va colabora şi cu facultăţile de jurnalism din ţară, instruind lectori care, ulterior, vor elabora o programă de studii axată pe abordarea echilibrată a egalităţii de gen. 
CJI va realiza şi scurte producţii video, ale căror protagoniste vor fi femei care au schimbat în bine starea lucrurilor din diverse sfere de activitate.

Producţiile vor fi difuzate de mai multe posturi de televiziune din ţară şi distribuite prin intermediul reţelelor de socializare. Tot în cadrul acestui proiect, CJI va crea o bază de date disponibilă în format online, cu informaţii de contact ale mai multor experte relevante în anumite domenii de activitate.

Proiectul „Schimbarea percepţiei femeii în societate prin intermediul mass-media” este implementat de CJI, în perioada septembrie 2013 –septembrie 2014, cu susţinerea financiară a Ambasadei Olandei la Kiev.