Forumul de Vară al Tinerilor



În perioada 13-14 August, la Ialoveni a avut loc Forumul de Vară al Tinerilor cu genericul ,,Discuţie. Poziţie. Rezoluţie.",în cadrul Proiectului ,,Ialoveni – Capitala Naţională a Tineretului 2013". La eveniment au participant 35 de tineri activi din localitățile rurale a raionului Ialoveni și alte localități ale Republicii Moldova, susținunuți de către lucrătorul de tineret Victor Pletosu. Deasemeni au fost prezenți Sergiu STANCIU, viceministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Eduard MIHALAŞ, preşedinte în exerciţiu, şi Alex PETROV, secretar general, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, domnul Anatolie MELENCIUC, preşedintele interimar al raionului Ialoveni.

Echipa Centrului Pro-Comunitate a fost prezentă în calitate de partener al acestei activități, facilitînd elaborarea Strategiei pentru Tineret a Raionului Ialoveni pentru următorii 4 ani (2014 - 2018). Pe parcursul celor două zile tinerii au lucrat participativ în ateliere, au avut loc dezbateri, discuții, finalizînd cu stabilirea a 4 priorități-direcții strategice pentru domeniul tineret și un plan de acțiuni care urmează a fi desfășurate pe parcursul a patru ani. Este necesar de menționat activismul și dedicația tinerilor din Ialoveni, care pe lîngă voluntariat, activism civic, participare, inițiază și conduc afaceri, Organizații Neguvernamentale și acțiuni locale. 

Centrul Pro Comunitate sprijină astfel de acțiuni care promovează tinerii activi și susține inițiativa inovativă de a ptrece astfel de Forumuri de Vară în mai multe localități ale Republicii Moldova, deaorece doar astfel vom putea să cream mediul favorabil pentru tinerii din țara noastră.

1174527 10201727500733213 538228291 n