TLDM Youth Club 2.0 a organizat Școala de Traineri



Societatea civila in ImaginiÎn data de 27-28 iulie 2013, membrii TLDM Youth Club 2.0 au participat la Școala de Traineri. În cadrul proiectului au fost implicați 16 liceeni, care au învățat modul de organizare și de livrare a unui training. Această Școală este prima etapă din pregătirea unei echipe de traineri pentru TLDM Youth Club 2.0.

La începutul acțiunii, Andrei Spânu, vicepreședinte TLDM,  a menționat că scopul acestei școli este de a dezvolta abilități de vorbire în public, organizare și prezentare a unui training în rândul liceenilor TLDM. Urmând ca, mai apoi, aceste abilități să fie implimentate în cadrul instruirii noilor membri TLDM Youth Club 2.0.

Școala de traineri a durat 2 zile. În prima zi, liceenii au obținut cunoștințe teoretice despre modul în care învață adulții, despre etapele de pregătire și de livrare a unui training. În ziua a doua, tinerii au învățat despre modul în care trebuie să fi structurat un training pentru a-și atinge obiectivul și a avea un impact în rândul participanților.

La final, a urmat o sesiune practică în care liceenii au pregătit un mic training și și-au testat abilitățile învățate pe parcursul celor două zile de instruire.

Participanții la Școala de Traineri urmează să se întrunească din nou pentru a pregăti primele sesiuni și a discuta despre provocările pe care le au în acest proces.

Youth Club 2.0 este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, prin care îşi propune crearea unei platforme de instruire, dezbateri şi implicare pentru liceenii din Republica Moldova.

Articol adaugat de: Alina Durbală
Alte articole de la acest autor: