Şcoala de Vară pentru Antreprenori

IMG 7379.jpgIMG 7434.jpg

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 10 – 14 iunie 2013, Proiectul RISP al Băncii Mondiale în colaborare cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) și Asociația Businessului European (EBA Moldova) a organizat  ”Şcoala de Vară pentru Antreprenori”, cu genericul “Dezvoltarea abilităţilor de întreprinzător”.

Pe parcursul celor cinci zile petrecute la Vadul lui Vodă, cei peste 20 de participanţi, tineri antreprenori din întreaga Moldova, cu o experiență de până la 5 ani în afaceri în diverse domenii (agricultură, servicii, IT, etc.) au avut parte de  un program interactiv conceput cu scopul de a le transmite cunoştinţe practice care îi vor ajuta să îşi dezvolte abilităţile de întreprinzător. Programul a cuprins sesiuni de networking, sesiuni de informare şi traininguri tematice livrate de experţi în domenii precum managementul resurselor umane, dezvoltare personală, marketing, aspecte legale în gestionarea afacerii, aspecte financiare, relații cu banca.

Această şcoală a avut şi o conotaţie socială, întrucît organizatorii şi-au propus ca pe lîngă programul de învăţare să susţină cu ajutorul participanţilor, un proiect social demarat de Keystone Moldova cu privire la dezinstituționalizarea tinerilor cu dizabilităţi din internate şi susţinerea lor şi a familiilor sau a caselor comunitare din care fac parte în dezvoltarea  și implementarea unor mici afaceri în cadrul incubatoarelor. Astfel, participanţii au adus o contribuţie financiară voluntară pentu proiect care va fi utilizată în dezvoltarea a două afaceri în incinta acestor incubatoare.

“Este a treia ediție a Școlii de Vară organizată de EBA Moldova la care am participat, și consider că această Școală reprezintă o investiție personală și profesională foarte importantă.”

- Dumitru Lungu (administrator afacere IT)

“Organizarea Şcolii de Vară este o idee minunată. Am petrecut timpul învăţînd multe lucruri utile de la traineri, şi interacţionînd cu ceilalţi participanţi care dezvoltă afaceri în cele mai diverse domenii. Voi participa cu mare drag şi la următoarele ediţii ale Şcolii de Vară EBA.”

- Crozu Ana, (administrator afacere specializată în creşterea şi recoltarea căpşunelor)

Menționăm că Școala de Vară pentru Antreprenori a fost finanțată de către Proiectul Băncii Mondiale – RISP iar trainingurile au fost facilitate de către companiile: Academia Nicolae Dumitrescu, Profsystem, Asociaţia Obştească „Colaborare Economică Moldo - Germană” , BCR Chișinău, Coca Cola, Mobiasbancă Groupe Société Générale, Biroul de Avocați „Turcan Cazac”, Vinăria Gitana.

Articol adaugat de: Daniela Grozav