Workshop cu Mihai Sandu: „Totul în jurnalism se învață”



WorkShop-cu-Mihai-Sandu-20-aprilie-2013-381-1024x620Cu o experiență în spate de 10 ani de televiziune, Mihai Sandu, a avut multe lucruri interesante a le spune tinerilor prezenți la workshop. Acesta a lucrat la Euro TV, unde a condus timp de doi ani o emisiune sportivă, iar în prezent se află la Prime TV.

Jurnalistul mărturisește  că ajuns la televiziune din întâmplare, acum însă nu-și poate imagina viața fără ea; este ca un fel de drog, acel microb care i s-a infectat în sânge. Cu toate că a mai făcut și presă scrisă, și radio, televiziunea îi place cel mai mult. Îi place ritmul acesta rapid, dinamic, unde n-ai timp să te gândești prea mult, unde totul e contracronometru. În televiziune trebuie să poți să te joci cu imaginea, spune Mihai Sandu, să găsești de fiecare dată ceva nou, un alt unghi de abordare.

Oamenii nu se nasc învățați, toți și toate în jurnalism se învață, crede Mihai Sandu.

”Important într-o știre sau într-un reportaj TV este titlul și prima frază; acestea trebuie să fie atrăgătoare și să capteze publicul. Cu cât frazele sunt mai scurte și mai directe, cu atât mai bine pentru telespectatori”, mai adaugă jurnalistul.

Participanții au primit însărcinare să scrie câte două știri pe baza unor materiale video care au fost aduse de invitat. Acesta i-a corectat și le-a explicat unde au greșit și unde este bine. Cel mai bun s-a ales cu un premiu.

Meseria de jurnalist sportiv solicită un spirit de observație și o concentrare maximă atunci când ești pe terenul de joc. Întotdeauna trebuie să fii bine pregătit și informat. În sport nu există pauză. Iar jurnaliștii sportivi n-au voie să fie pasivi.

Mihai Sandu este de fire optimist, crede că sportul din R. Moldova are viitor și presa sportivă la fel.

Amintim că acesta este cel de-al patrulea workshop organizat de Industria Sportivă din Moldova și Sportbusiness.md.

 

Sursa foto: Olga Sternițchi