12 tineri vor realiza stagiu de practică în comisiile Parlamentului Republicii Moldova



100 3137Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) lansează cea de-a doua ediție a proiectului „Stagiar în Parlament". Acesta urmărește implicarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor publice, cât și dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre societatea civilă, tineri și Parlamentul Republicii Moldova.

12 studenți vor activa în șase comisii parlamentare și vor asimila mecanismul de funcționare al întregului aparat al Parlamentului Republicii Moldova. Participând la ședințele legislativului și la ședințele comisiilor parlamentare, tinerii vor avea ocazia să cunoască din interior modul de lucru al legislativului, mecanismul de elaborare a cadrului normativ, precum și activitatea de zi cu zi a secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.

Pentru a participa la concurs, tinerii interesați trebuie să studieze la una din instituțiile superioare de învățământ din Republica Moldova, să fie punctuali și disponibili pentru implicare activă timp de 8 săptămâni. Aceștia vor expedia formularul de aplicare completat și CV-ul personal căre CNTM. Până la data de 1 aprilie 2013, ora 10.00

Formularul de aplicare

Acest proiect este implementat pentru al doilea an consecutiv. În anul 2012, CNTM a lansat pentru prima dată în Republica Moldova proiectul „Stagiar în Parlament", inițiativă ce urmărea stimularea participării tinerilor în activitățile comisiilor parlamentare. Acest proiect a avut partener organizația „Youth Alternative", coordonator al unui proiect similar în Ucraina. Pe parcursul stagiului, tinerii din Republica Moldova au avut o vizită de studiu în RADA din Ucraina, făcând schimb de experiență cu participanții din același proiect din Ucraina.

În acest an, CNTM continuă proiectul „Stagiar în Parlament", lansat în contextul Anului European al Cetăţenilor şi îşi propune să sprijine Parlamentul Republicii Moldova în promovarea cursului de integrare europeană.

CNTM este o structură umbrelă a 35 organizații active care promovează participarea activă a tinerilor în promovarea și dezvoltarea sectorului de tineret.
Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să contactați:
Alexandru Dubăsaru
Stagiar, Direcția Politici de Tineret
CNTM, Consiliul Național al Tineretului din Moldova
Tel/fax: (+ 373 22) 235175; (+373 22) 233088
GSM: +373 69 731 830
E-mail: alexandru.dubasaru@cntm.md