Tinerii voluntari din Sîngerei - flashmob de ziua Mondială a luptei contra Tuberculozei



La fiecare 10 secunde, în lume moare o persoană infectată de tuberculoză pulmonară. Doar în Europa, tuberculoza răpune viaţa a peste 62 de mii de persoane. Anual în lume se înregistrează 81 de mii de cazuri noi de tuberculoză. Republica Moldova ocupă locul doi în Europa la numărul bolnavilor de tuberculoză. Astăzi, 24 martie, în întreaga lume se marchează Ziua Mondială de prevenire şi profilaxie a Tuberculozei.

În perioada, 18-24 martie, s-a desfăşurat cea de-a IV-a Campanie Naţională de luptă împotriva TBC cu motto-ul: „Stopaţi tuberculoza în timpul generaţiei noastre”. Evenimentul a cuprins acţiuni de informare în masă despre pericolele TBC şi metode de prevenire a maladiei.

Nici de data aceasta tinerii de la Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Sângerei, n-au rămas indiferenţi faţă de societate şi au eşit şi ei în stradă împărţind pleante şi atenţionând lumea despre pericolul acestei maladii.

Tinerii voluntari au înştiinţat trecătorii din or. Sângerei despre această boală, dar totodată şi în s. Vrăneşti, r-nul Sângerei.