Aspecte practice de aplicare a legislaţiei vamale ce vizează activitatea agenţilor economici



P1Circa 25 de producători, exportatori şi importatori de mărfuri din regiunea de nord a ţării au participat la seminarul "Aspecte practice de aplicare a legislaţiei vamale ce vizează activitatea agenţilor economici, participanţi la activitatea economică externă", care a avut loc pe 27 februarie 2013, la Edineţ.

În calitate de experți, la întrebările întreprinzătorilor au răspuns Elena Luca, Alexandru Andon și Constantin Guţu – reprezentanți ai Serviciului Vamal al Republicii Moldova, precum și Victoria Cotici, şef al Secţiei certificare şi broker vamal a Camerei de Comerţ şi Industrie.

Ina Stanciu, director al filialei Edineţ a CCI, ne-a informat că, antreprenorii au expus problemele cu care se confruntă la efectuarea operațiunilor de import și export: vămuirea mărfurilor, achitarea taxelor vamale ș.a. "Participanții au discutat despre reglementarea activităţii de audit post-vămuire, taxele vamale în 2013, modificarea structurii şi mărimii cotelor accizelor în anul curent, modul de administrare a contingentelor tarifare la zahăr, facilităţile la importul anumitor categorii de mărfuri.

Întreprinzătorii au apreciat înalt seminarul, referindu-se la importanţa şi practicitatea lui. Întrunirea contribuie la promovarea dialogului public-privat deschis, constituind un exemplu de colaborare eficientă între colaboratorii vamali, agenții economici și Camera de Comerţ şi Industrie", a opinat sursa citată.


Seminarul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova.