60 de agenți economici s-au întrunit la Bălți, la trei târguri specializate



În perioada 22-24 februarie 2013, în incinta Palatului municipal de cultură Bălţi, 60 de agenți economici din diferite regiuni ale țării participă la ediția a XVII-a a Exo-târgurilor specializate "AGROTEH", "ALIMENTAR-EXPO" şi la Salonul "Mărţişor".

Evenimentele sunt organizate de filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei împreună cu primăria mun. Bălți, cu susținerea companiilor "Moldagrotehnica" și "Moldova Agroindbank".

Directorul filialei Bălți a CCI, Galina Codița, a menționat că, la cele trei târguri și-au expus ofertele agenți economici din municipiile Chișinău și Bălți, din raioanele Edineț, Râșcani, Hâncești, Ialoveni, Fălești,Ungheni, precum și din Comrat, Ceadîr-Lunga ș.a. "Deoarece expozițiile sunt specializate în domeniul agroalimentar, programul de afaceri al acestora conține mese rotunde, prezentări, ateliere de lucru, în cadrul cărora vor fi abordate problemele stringente ale agriculturii: prelucrarea solului în condiții de secetă, utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură, utilizarea materialului semincer de calitate, creditarea businessului agricol etc.

De asemenea, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, subdiviziunea Bălți, va desfășura Târgul locurilor de muncă. Persoanele care caută un post vacant vor avea posibilitatea de a se informa despre locurile de muncă disponibile, serviciile prestate pe piaţa forţei de muncă, oportunităţile de formare profesională, consultanţă în domeniul legislaţiei muncii, migraţiei forţei de muncă".

La inaugurarea expozițiilor au participat reprezentanți ai autorităților publice locale din mun. Bălți, Telenești, Râșcani, Sângerei, Fălești, Glodeni, Ungheni, oameni de afaceri, mass-media.

La târguri sunt expuse produse și echipamente agricole, seminţe, material săditor; inventar horticol, produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice.
Salonul "Mărţişor" aduce un omagiu primăverii. Vizitatorii pot găsi aici diverse cadouri, articole de artizanat, vestimentaţie, parfumerie şi produse cosmetice, bijuterii.