Domeniul educaţiei dezbătut de liceeni împreună cu deputatul George Mocanu



pldm11febr2013a 1

În data de 8 februarie 2013, liceeni din 15 instituții de învățământ din Chișinău s-au întâlnit cu deputatul PLDM, George Mocanu, pentru discuţii privind politicile în domeniul educației și cele în domeniul tineret.  Schimbul de opinii și păreri s-a desfășurat într-o atmosferă informală în incinta unei biblioteci. Accentul discuțiilor s-a pus pe implicarea fiecărui cetăţean în deciziile care ne influențează în mod direct. 

Discuția a evoluat spre metodele alternative de educație și spre schimbările din acest sistem efectuate de guvernare. Deputatul a punctat angajamentele Guvernului pentru creșterea calităţii educației, iar tinerii au susținut schimbările pozitive, menționând totodata necesitatea creșterii vitezei de implementare a acestora. 

Liceenii s-au arătat interesați de ascensiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova, de modul în care liderii își construiesc echipele, de politicile aplicate în domeniul educației, de modul în care se formează bugetul de stat, priorităţile Guvernului și viziunea PLDM cu privire la tineret.  "Avem încredere și mari speranţe în tinerii din Moldova și de aceea investim în ei. Generaţiile tinere sunt sursa de energie pentru orice societate", a declarat George Mocanu.

Youth Club 2.0 este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, prin care îşi propune crearea unei platforme de instruire, dezbateri şi implicare pentru liceenii din Republica Moldova.