Peste 200 de agenți economici au depus deja cererile de participare la Expoziția națională ”Fabricat în Moldova 2013”



Peste 200 de agenți economici, inclusiv din stânga Nistrului, ce activează în diferite sectoare ale economiei, au depus deja cererile de participare la ediția a XII-a a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2013, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei (CCI), cu scopul de a susține producătorii autohtoni, întreprinderile mici și mijlocii, a oferi premise pentru sporirea competitivității, atragerea investițiilor și crearea unui climat economic favorabil. Marina Petrov, director al Direcției Expoziții și Târguri a CCI, a menționat că, pe parcursul celor 12 ani,”Fabricat în Moldova” a evoluat împreună cu participanții la ea, devenind un eveniment congresual-expozițional complex. Tradițional, aici vor fi expuse toate sectoarele economiei: produse alimentare, băuturi, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă, covoare, dar și utilaje, proiecte investiționale, servicii pentru businessul mic și mijlociu. Printre întreprinderile care au depus cererile de participare la cea mai mare expoziție a anului se numără: ”Alfa- Nistru”, ”Barza Alba”, ”Bucuria”, ”Carpeta- MD”, Combinatul de ciment din Rezina, ”Confort”, ”Floare-Carpet”, ”Floarea Soarelui”, ”Floreni”, ”Franzeluța”, ”Ionel”, ”Milești Mici”, ”Moldcoop”, ”Rogob”, ”Rusnac- Moldaqua”, ”Polimobil”, ”Tirotex”, ”Tricon”, ”Viitorul”, ”Viorica-Cosmetic” ș.a. Cu standuri colective vor lua parte raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Criuleni, Edineț, Fălești, Hâncești, Leova, Râșcani, Strășeni, Ungheni etc, precum și municipiul Bălți.

Fiind parteneri fideli ai CCI a Moldovei, la standuri speciale vor expune oferte investiționale Camere de Comerț din Belarus, România și Ucraina. Programul de afaceri al Expoziției ”Fabricat în Moldova” include un forum internațional, Târgul locurilor de muncă, Bursa de contacte, seminare, mese rotunde, la care sunt invitați experți, factori de decizie, oameni de afaceri.

Ediția precedentă a Expoziției ”Fabricat în Moldova” a reunit circa 300 de participanți. Informaţii suplimentare: tel: (37322) 21 14 42, 23 84 10, 21 07 25, e-mail: expo@chamber.md, petrova@chamber.md