Mulţumim celor care ne ajută să scriem an de an Povestea de Crăciun “De la Mame pentru Mame”!



În perioada 3-25 decembrie, pentru al doilea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a promova solidaritatea pentru susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate.

Pe parcursul campaniei, în incinta Centrului Maternal „În braţele mamei”(str. Criuleni 22), mame-voluntare din Chişinău au confecţionat jucării de brad. „Biletul de participare” la atelier a fost o hăinuţă (pentru copii cu vârsta între 0-3 ani), care a completat garderoba Centrului. Cele 70 de mame şi echipa de voluntari a Diaconiei au confecţionat 400 de jucării de brad.

Pe data de 22 şi 23 decembrie, la Centrul comercial Shopping MallDova a fost organizat un târg de caritate, unde s-au vândut jucăriile confecţionate la ateliere. Suma totală obţinută în urma târgului a constituit de 20080 de lei, fonduri care vor fi utilizate pentru întreţinerea beneficiarilor Proiectului “În braţele mamei” (asigurarea cu produse alimentare, produse igienice şi medicamente).

Pentru acelaşi scop, 4 famii din Chişinău au fost gazdele unor cine de caritate, în cadrul cărora au fost colectaţi cca 8000 lei, din care s-au achiziţionat obicte necesare la Centrul Maternal “În braţele mamei”: un cărucior, scăunele de hrănit copiii, manej şi premergătoare.

O altă acţiune din campanie a fost colecta de produse pentru copii, realizată în cea mai mare reţea de shaping din Moldova-Unica Shaping.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia: “An de an ne bucurăm de o receptivitate tot mai mare din partea oamenilor de bună credinţă, care nu doar răspund apelului nostru de solidaritate, ci sunt parte integrantă a poveştii de Crăciun cu numele “De la Mame pentru Mame”. Le mulţumim tuturor !”

Pe parcursul unui an, prin intermediul programului „În braţele mamei”, Diaconia a asistat 42 de copii (23 în Centrul Maternal şi 19 prin Centrul de consultanţă), care acum cresc în siguranţă alături de mamele lor.

Acţiunea din acest an a fost organizată cu sprijinul Unica Shaping, Magazinul Azur, Shopping Malldova, Revista „Spiriduşii” , agenţia de publicitate Nefele şi Media-Art şi a partenerilor externi Caritas Viena (Austria) şi Church World Service (SUA).

 

Pentru contacte:

Anna Zastavneţcaia

Responsabil PR & Fundraising

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

Tel. 022 46 32 28

E-mail: office@diaconia.md

Pentru a vedea poze de la activităţi, vă invităm să accesaţi http://inbratelemamei.wordpress.com/