CLUB DE DISCUŢII: Româna la distanţă - interes şi atitudine



La data de 08 noiembrie 2012 Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează un club de discuţii cu studenţii şi tinerii specialişti din Republica Moldova (RM) despre instruirea la distanţă, despre necesităţile şi posibilităţile de studiere a limbii române prin intermediul soft-ului educaţional „Învăţăm româna la distanţă”.

Acest soft a fost elaborat, în cadrului proiectului „Integrarea tinerilor în societate prin instruire la distanţă”, la iniţiativa ANTEM, cu susţinerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului al RM.

Noul proiect vizează facilitarea integrării sociale şi profesionale a tinerilor reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din Republica Moldova şi crearea unei platforme de învăţare a limbii române în regim online, „Învățăm Româna la Distanță”, fără necesitatea deplasării aplicantului de la domiciliu.

Lansarea de soft a fost realizată, iniţial, în trei localităţi din UTA Găgăuzia (Comrat, Vulcăneşti şi Ceadâr-Lunga) în luna septembrie, anul curent, cu scopul creării condiţiilor accesibile de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale din RM.

În cadrul evenimentului, tinerii vor avea posibilitatea de a cunoaşte, în detaliu, atât despre conţinutul sait-ului, aspectele tehnice de utilizare ale acestuia, cât şi despre avantajele studierii limbii române la distanţă.

Pentru mai multe detalii cu privire la posibilităţile de instruire prin intermediul softului educaţional „Învăţăm româna la distanţă” vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail: antem.moldova@gmail.com sau la tel.: 022 24 57 12.