Agenți economici din Moldova participă cu stand colectiv la Expoziția agroindustrială ”Toamna de aur” de la Moscova



IMG_2386În premieră, Moldova participă cu stand colectiv la Expoziția agroindustrială ”Toamna de aur”, care se desfășoară în perioada 11-14 octombrie 2012, la Moscova, Federația Rusă. În cadrul programului de afaceri al expoziției, astăzi, 11 octombrie, va avea loc Forumul economic moldo-rus ”Potențialul sectorului agroindustrial al Moldovei, instrument de colaborare comercial-economică și investițională între Republica Moldova și Federația Rusă”.

Standul național la ”Toamna de aur” este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Din delegația autohtonă fac parte: Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vitalie Urechean, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Didilica, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a RM, precum și peste 20 de oameni de afaceri din sectorul agroindustrial.

Potrivit directorului Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrov, la standul țării noastre vor fi prezentate produse agricole, alimentare și vinicole, inclusiv ale SA ”Barza Albă”, Combinatului de Vinuri ”Cricova”, Uniunii Cooperativelor de Consum din Moldova – ”MOLDCOOP”, SRL ”Plaiul Bîrlădean”. Pe 11 octombrie, standul se preconizează să fie vizitat de conducerea de vârf a Federației Ruse.

Tot astăzi, după deschiderea oficială a expoziției, întreprinzătorii autohtoni vor participa la Forumul economic moldo-rus ”Potențialul sectorului agroindustrial al Moldovei, instrument de colaborare comercial-economică și investițională între Republica Moldova și Federația Rusă”.

Reuniunea este organizată de CCI a Moldovei, CCI a Moscovei, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și Proiectul ”Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor –ACED”.

În cadrul forumului vor fi făcute prezentări ale sectorului agroindustrial, proiectelor investiționale, vor fi organizate întrevederi bilaterale de afaceri.

”Toamna de aur” a ajuns la a XIV-a ediție și este considerată cel mai important eveniment agrar al statelor din CSI, Europa și Asia. Manifestarea  găzduiește peste 2500 de întreprinderi și organizații din Rusia și din alte 32 de țări. Expoziția se preconizează să fie vizitată de peste 520 000 de persoane.