Invitație pentru participare la „Labirintul emoțiilor”- primul eveniment pe rețele sociale din R. Moldova, dedicat Zilei Mondiale de Promovare a Sănătății Mintale



 

mental-health-dayChișinău, 10 Octombrie 2012 — Cu ocazia Zilei Mondiale de Promovare a Sănătății Mintale, 10 octombrie, Campania de prevenire a suicidului la copii ”Tu nu ești singur!” lansează o serie de evenimente, menite să contribuie la ridicarea nivelului de sănătate mintală a cetățenilor R. Moldova.

Începînd cu ora 9.30 pînă la ora 24.00 în ziua de 10 octombrie, sub genericul ”Labirintul emoțiilor”, pe pagina Facebook a Campaniei, www.facebook.com/antisuicid, la fiecare 30 minute se va discuta despre o emoție din cele 30 pregătite pentru vizitatorii paginii, iar între orele 17.00 și 22.00 psihologii, participanți în Campanie vor răspunde online la întrebările publicului, care este invitat să le adreseze pe aceeași pagină.

În cadrul campaniei vor fi organizatie și alte evenimente, menite să promoveze sănătatea mintală, care vor fi anunțate ulterior.

Ziua Mondială de Promovare a Sănătăţii Mintale, 10 octombrie, se marchează din anul 1992 la inițiativa Federaţiei Mondiale pentru Sănătate Mintală, care are drept scop să promoveze discuții libere și deschise despre boli mintale și să promoveze serviciile de prevenire și tratament în domeniu.

Tema Zilei pentru acest an este ”Depresia: criza globală”. 

Reamintim, că lansarea campaniei ”Tu nu ești singur!” a avut loc în or. Chișinău în 9 septembrie 2012 cu ocazia Zilei Internaționale de prevenire a suicidului și are ca scop să sensibilizeze societatea la necesitățile adolescenților și să contribuie la prevenirea suicidului în rîndurile lor. Atragem atenția că depresia este una din cauzele majore ale sinuciderilor, iar comportamentul celor din jur joacă un rol crucial în prevenirea acestora. Invităm cetățenii să se informeze asupra stilului adecvat de comunicare cu persoanele în depresie http://www.altruism.md/?articles=10-lucruri-pe-care-sa-le-spui-si-10-pe-care-sa-nu-le-spui-cuiva-care-este-in-depresie

Pentru detalii suplimentare
Liuba Ceban
www.altruism.md
069379000
info@altruism.md