Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor, la Căușeni



După ce a fost prezentat la Chișinău și Edineț, Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor (MTP) a fost adus și la cunoștința întreprinzătorilor din estul țării. Pe 27 septembrie 2012, în or. Căușeni, la filiala Tighina a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, a avut loc un seminar de informare referitor la posibilitatea și oportunitățile MTP.

În cuvântul său de salut, Sergiu Gogu, director al filialei Tighina a CCI, a menționat că la eveniment participă circa 30 de agenți economici din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, din orașele Tighina, Tiraspol și din alte localități deservite de filială. ”În regiune sunt mai mulți agenți economici, în special din sectorul agroalimentar și vitivinicol, care au deja stabilite relații de colaborare cu parteneri din Germania. Stagiul și instruirea în cadrul MTP le va oferi businessmenilor posibilitatea de a consolida aceste parteneriate, de a iniția altele noi, identificând totodată noi piețe de desfacere și făcând schimb de experiență”.
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost prezentat de directorul Centrului de Formare Continuă al CCI Victoria Cotici.

Despre stagiul de o lună de zile în Germania a vorbit Cristina Otto, coordonator al proiectului.

Lilia Sandu, participantă la MTP, le-a recomandat managerilor să nu rateze șansa de a-și spori cunoștințele și a-și dezvolta afacerea. ”Deși aveam idei preconcepute despre Germania și businessmenii germani, stagiul mi-a arătat că acestea erau departe de a fi cele reale. Întorcându-mă din Germania am abordat afacerea cu totul altfel”.
Întrebat ce așteptări are de la MTP, Ioncu Oleg, reprezentant al companiei ”Kvint”, a spus că dorește să studieze piața UE, să își perfecționeze cunoștințele și să optimizeze businessul.
Rodcenco Ina de la Combinatul de Panificație din Tighina a afirmat că vrea să cunoască noile tehnologii în domeniu, să facă schimb de experiență cu partenerii germani.