Prima ediţie a Expo-târgului universal “Toamna la Râșcani” a adunat peste 30 de agenți economici



6Peste 30 de agenţi economici din municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Râșcani, Sângerei, precum și din Râbnița, Edineţ, Călăraş, Ceadâr-Lunga au participat la prima ediție a Târgului expozițional universal “Toamna la Râșcani”, care a avut loc în perioada 14 -16 septembrie 2012, în contextul Hramului oraşului Râșcani.

Târgul a fost organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei sub patronajul Consiliului raional Râșcani şi în colaborare cu primăria oraşului.
Galina Codiţa, director al filialei Bălţi a CCI a menţionat că Expo-târgul a avut scopul de a promova producătorii autohtoni, inclusiv pe cei din domeniul agricol, de a consolida şi a menţine dialogul public-privat. Întreprinzătorii au avut posibilitatea de a-şi găsi parteneri de afaceri și a încheia contracte de colaborare.
La inaugurarea evenimentului, preşedintele raionului Râșcani Ion Parea și primarul de Râșcani Victor Bogatico au menționat oportunitatea organizării expoziției, adresându-se și cu mesaje de felicitare față de locuitorii și oaspeții orașului.
La prima ediție a târgului expozanții le-au propus vizitatorilor un asortiment larg de mărfuri de calitate, la preţuri de la producător. În pofida calamităților naturale din acest an – temperaturi ridicate, ploi torenţiale, grindină –, care au a afectat recolta agricolă, fermierii au expus fructe, legume proaspete, ulei vegetal, miere de albine. Companiile ”FinComBank”, ”Aquatrade”, ”Almara-Yu”, ”Iuvas”, ”Ilimarcom”, ”Melenas Com”, ”Panif Profit” au organizat prezentări de servicii, degustări.
Printre participanți a fost și AGEPI, care a informat vizitatorii despre modalităţile de combatere a pirateriei prin prisma dreptului de autor şi drepturile conexe, derulând campania “Stop pirateria şi contrafacerea”.
Programul adițional al expoziției “Toamna la Râșcani” a fost însoțit și de activități în cadrul “Festivalului Etniilor”, organizat în colaborare cu secţia de cultură Râșcani.
Anual, filiala Bălți a CCI a Moldovei desfășoară în regiune peste 10 exo-târguri.