Româna la distanţă ia amploare



Tot mai multe persoane solicită înregistrarea la cursuri online. De ce? În primul rând, un curs la distanţă nu te obligă să pleci de la locul de muncă pentru o anumită perioadă, lăsându-ţi sarcinile de lucru să fie acoperite de alţii. În al doilea rând, ai o relaţie privilegiată cu responsabilul de curs – poţi pune întrebări, fără a te mai gândi la ce părere ar avea ceilalţi colegi de curs!

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) cu susţinerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Integrarea tinerilor în societate prin instruire la distanţă”, a elaborat softul educaţional „Învăţăm româna la distanţă”, acesta având drept scop crearea condiţiilor accesibile de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale din Republica Moldova (RM).

În scopul informării societăţii despre elaborarea acestui soft educaţional, dar şi pentru demonstraţii publice, la 06 septembrie la Comrat (LT Gaidarji”) şi Ceadâr-Lunga (LT “Orizont”)  şi pe  07 septembrie la Vulcăneşti (LT Nr. 1), au fost organizate prezentări publice de e-learning. În cadrul acestor prezentări, 60 de elevi participanţi la proiect, au avut posibilitatea atât să facă cunoştinţă cu aspectele generale ale softului, cât şi să participe la lecţii practice de însuşire a principiilor de funcţionare ale acestuia.

Astfel, evenimentele, din localităţile menţionate, au fost înalt apreciate de către Valeri Ianioglo, adjunctul başcanului UTA Găgăuzia, Elena Beoglu, şeful metodic al Direcţiei generale de învăţământ a UTA Găgăuzia, Constantin Ţurcanu, vicedirectorul Direcţiei proiecte pentru tineret a Ministerului Tineretului şi Sportului al RM ş.a.

La momentul actual 100 de persoane învaţă limba română gratuit în baza soft-ului Învăţăm româna la distanţă”, care poate fi găsit pe site-ul http:// invăţ.antem.org