Biciclete gratuite în centrul Chișinăului



Primul centru de închiriere a bicicletelor, denumit ,,Veloo” a fost deschis astăzi la Chișinău. Persoanele dornice de a petrece timpul liber într-un mod sănătos pot veni în fiecare zi în Grădina Publică Ștefan cel Mare pentru a închiria o bicicletă. Serviciul este gratuit.

Proiectul este implementat de Asociația Obștească ,,Cutezătorul” din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, AIESEC Chişinău și Liceul Teoretic român – francez Gheorghe Asachi.

"Veloo face primul pas pentru dezvoltarea ciclismului urban în Chişinău şi adresează tuturor invitaţia Hai pe bicicletă! - pentru o altfel de plimbare. Sperăm să fie un proiect de succes, în orașele mari ale României un asemenea proiect a avut rezulatte bune", a declarat organizatoarea proiectului, Daniela Frățilă.

Bicicletele vor fi oferite doritorilor în baza unui act de identitate pentru o perioadă de maxim o oră pentru plimbări în zona parcului. Centrul va fi deschis până în luna octombrie și are în dotare 25 de biciclete de trei dimensiuni: pentru copii, adolescenţi şi adulţi. Programul de lucru este de la 10 dimineața până la 20.00.

http://www.arena.md