Un dar prin litere de 1 iunie



În data de 1 iunie 2012, Comisia Educaţie a Legislaturii a IV-a, Sesiunea de Primăvară a Forumului Naţional Legislativ de Tineret ”Parlamentul Tinerilor” în parteneriat cu Ministerul Culturii a implementat proiectul “Un dar prin litere”.

Astfel, 650 de cărţi cu literatură pentru copii şi jucării au fost donate Gimnaziului-Internat Nr.3 din capitală. Împreună cu cărţile donate, copii s-au bucurat şi de un mic concert susţinut de copii din satul Şerpeni.

Manualele şi cărţile de literatură, au completat biblioteca orfelinatului, care demult nu mai achiziţionase nici o carte. Gestul e cu atât mai semnificativ, cu cât vine din inima copiilor care au donat cărţile.

Copii din orfelinat erau fericiţi cineva venise să-i vadă şi le dăruiască ceva. Au învăţat poezii special pentru noi. Cu toate greutățile vieții, sunt nişte copii frumoşi și deștepți. Bucuria lor sinceră şi copleşitoare, când au primit cărţile şi jucăriile, a fost un moment foarte frumos și sublim.

Comisia Educaţie crede este responsabilitatea noastră, a fiecaruia dintre noi este ne implicăm activ în educarea tinerii generaţii, generaţia acestei naţiuni. Vom continua astfel de campanii şi, de aceea, rugăm fiţi alături de noi, de câte ori veţi putea, atât pentru aceşti copii, cât şi pentru alţi oameni aflaţi în nevoie. iubim copiii în fiecare zi din cele 365 de zile ale anului!