“Activizarea tinerilor – noi posibilităţi pentru dezvoltarea comunităţii”



Căuşeni: Forumul Tinerilor Lideri

“Activizarea tinerilor – noi posibilităţi pentru dezvoltarea comunităţii”

19 mai  2012

Peste 100 de tineri din raionul Căușeni  reuniţi la 19 mai 2012, la Forumul   Tinerilor Lideri au analizat problemele tinerilor , au identificat oportunităţi de încadrare  în activităţi de interes public şi de participare la procesul decizional

 

În cadrul forumului tinerii din  Sălcuța, Opaci, Sălcuța Nouă , Coșcalia, Cîrnățenii-Noi, Sălcuța Nouă, Taraclia, Baimaclia, Surchiceni, Ciuflești, Căușeni, Cîrnățeni, Zaim, Plop-Ştiubei, Baccealia - membri ai Rețelei Tinerilor Lideri  din cele 16 localități  beneficiare a proiectului „Participarea tinerilor la dezvoltarea comunităţii”  și cei din Căinari, Tocuz, Căușeni, care au exprimat disponibilitatea de a adera la Rețeaua Tinerilor Lideri,  au  evaluat activităţile din  proiect, au evidenţiat bunele  practici, s-au expus asupra  aspectelor  de participare la luarea deciziilor.

Pentru a multiplica experienţa obţinută în cadrul Rețelei Tinerilor Lideri din raionul Căușeni participanţii au propus  realizarea acţiunilor comunitare cu implicarea actorilor comunitari şi elaborarea strategiilor locale pentru tineret , prioritar fiind participarea lor la procesul decizional

Forumul Raional al Tinerilor, desfășurat la Căușeni, a fost precedat de 3 sesiuni de instruire în cadrul Școlii Tinerilor Lideri și acţiuni comunitare.  Activitatea tinerilor lideri a fost ghidată    de un  coordonator  adult din fiecare localitate .

La Forum  fiecare grup a venit cu o expoziție inedită despre  realizările obţinute în comnitate. Participanţii au menţionat despre progresul înregistrat în schimbarea atitudinii tinerilor faţă de situaţia în comnitate şi buna practică în stabilirea relaţiilor de parteneriat.

Tinerii au confirmat disponibilitatea de a motiva  şi alţi semeni de a se încadra în acţiuni comunitare fiind în ultimă instanţă promotori    a principiilor bunei guvernări.

Participanţii la forum au fost salutaţi de preşedintrele raionului Ilie Gluh, care a asigurat susţinerea iniţiativelor tinerilor.

* * *

Pentru informații detaliate, nu ezitați a contacta Asociația VICON:

la e-mail: vicon70@mail.ru , tel. de contact:  41-1-89,  61-5-04,

mob. 068 36 00 38.   Web : tineriilideri.yeaphost.com

Preşedintele Asociaţiei: Maia Porombrica

EEF-M_logo_color_print_use_ro fundatia_eurasia

 

Acest proiect este realizat de „Asociaţia Obştească VICON ” cu suportul Fundaţiei Est-  Europene din resursele acordate de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia.