Tinerii deputați în vizită de lucru la Primăria satului Șerpeni



În data de 9 mai, Fracţiunea Social Democrată din cadrul Forumului Naţional Legislativ de Tineret „PARLAMENTUL TINERILOR” a efectuat o vizită de lucru   la Primăria satului Şerpeni, unde s-a întîlnit cu  doamna Elena Nicolaev – Primarul  satului   Şerpeni. De asemenea prezenţi au fost şi  Eugen Cupcinenco - consilier  local, profesor  de istorie și Liuba Samson – directorul muzeului satului.

Tema principală din cadrul acestei întrevederi a fost: “Noi nu uităm de voi”, în care s-a relevat  situaţia cu privire la organizarea festivităţilor consacrate Zilei Victoriei.

Primarul satului, doamna Nicolaev  a subliniat faptul că nu numai oamenii maturi,  dar şi tinerii, copii  din satul Şerpeni în fiecare an demonstrează respect faţă de veterani, organizînd  tradiţionalul omagiu adus lor, care se desfaşoară la Memorialul de la Şerpeni, cum era  de aşteptat şi în acest an au fost prezenţi la eveniment mai mulţi oficiali de stat în frunte cu prim-viceprim–ministrul Eugen Carpov. Deasemenea a subliniat că în ultimii ani, veteranilor  le este oferit un ajutor material, puţinul care  arată recunoştinţa faţă de ei. La fel s-a vorbit despre existenţa unui consiliul local de tineret, care are şi un primar, Nicolina Ţîgan, şi care, în data de 3 iunie vor contribui la  organizarea festivalului „La Nistru, la mărgioara”  la care tinerii sunt foarte receptivi şi participă  anual, deasemea mai au şi alte activităţi periodice destul de interesante pentru tineri , cum ar fi TVC-uri, Erudit Cafe , Miss Adolescenţă în cadrul cărora tinerii pot să-şi dezvolte capacităţile artistice şi creatorii .

Consilierul local, domnul Eugen Cupcinenco a vorbit despre Memorialul de la Şerpeni care a fost inaugurat la 22 august 2004. Câţiva ani la rând Memorialul reprezintă un obiect destul de frecventat şi mediatizat în cadrul aniversărilor datelor marcante atât din istoria celui de-al doilea război mondial cât şi din istoria ultimilor douăzeci de ani ai Republicii Moldova, unde preşedintele ţării primea onorurile Gărzii de Onoare a Armatei Naţionale, depunea coroane de flori la mormântul ostaşului necunoscut şi la focul veşnic şi îşi ţinea discursurile în faţa veteranilor veniţi aici din întreaga CSI.

Doamna Mîrzac Nadejda, profesoară a gimnaziului, a subliniat fraza încrustată pe veci în inimile bătrînilor, urmată a fi transmisă tinerii  generaţie din localitate:  “Satul Şerpeni a fost construit de după război din piatra oaselor omeneşti şi plămădit cu sîngele celor căzuţi, reţineţi şi nu uitaţi unde trăim…”

În rezultatul discuţiilor purtate, doamna primar Elena Nicolaev a mulţumit tinerilor   deputaţi pentru ingeniozitatea şi receptivitatea de care au dat dovadă, menționînd că sunt o elită tînără care vor face ca ţara noastră să prospere, să aibă un viitor înfloritor, după care s-au deplasat spre Memorial pentru a depune flori drept recunoştinţa faţă de cei care au luptat în cadrul celui de al II-lea Război Mondial.