Încă un proiect finanțat de Republica Cehă, în Regiunea de Dezvoltare Nord



ADR_Nord-Republica_CehaAgenția de Dezvoltare Regională Nord a semnat cu Ambasada Republicii Cehe în Chișinău un contract de finanțare în vederea implementării proiectului „Analiza cost-beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor investiționale de anvergură”.

Ideea proiectului menționat este o continuare a proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”, proiect finanțat din sursele Republicii Cehe și implementat cu succes de ADR Nord în 2011.

„Apreciem mult deschiderea Republicii Cehe pentru susținerea dezvoltării regionale în Republica Moldova. E foarte important că acest proiect este o continuitate la proiectul precedent. Va fi un beneficiu pentru primarii regiunii noastre și nu numai”, a spus directorul ADR Nord, Ion BODRUG.

Obiectivul general al proiectului este informarea autorităților publice și actorilor regionali privind importanța analizei cost-beneficiu în perspectiva accesării fonduriilor europene și inplementării proiectelor investiționale de anvergură.

Printre rezultatele proiectului menționat vor fi broşura „Analiza Cost-Beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor de anvergură”, editată în 1500 de exemplare, și o masă rotundă de evaluare realizată cu participarea actorilor importanţi în domeniul dezvoltării regionale şi potenţialilor donatori.

www.adrnord.md