Apel cu prilejul sărbătorii „limba maternă”



Începînd din 2000, în fiecare an, la 21 februarie, se aniversează Ziua Internațională a Limbii Materne (proclamată la Conferința Generală UNESCO în anul 1999), prin care se dorește recunoașterea și utilizarea limbilor materne în lume.

ANTEM confirmă că mai mult din jumătate din limbile lumii sunt pe cale de dispariţie, iar promovarea, recunoaşterea şi utilizarea limbilor materne reprezintă o prioritate de nivel mondial. Limba maternă reprezintă identitatea naţională şi culturală a individului şi este una din dimensiunile fundamentale ale fiinţei umane.
Reieșind din cele menționate, vă invităm pe toţi să contribuim la conservarea şi promovarea specificului etnic şi cultural.

Considerăm necesar să ne unim forţele fiindcă această sărbătoare este un prilej de a conştientiza şi promova bogăţia, frumuseţea limbii materne şi de a cultiva respectul pentru valorile propriei culturi.
Misiunea ANTEM: Facilitarea integrării civice socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi creare a unui mediu lingvistic favorabil.
Reţeaua ANTEM în cadrul comunităţilor locale contribuie la integrarea grupurilor etnice într-o societate democratică.

or. Chişinău,

str. Iacob Hîncu 10/1,

tel: (+373 22) 24 .57.12

antem.moldova@gmail.com
http://antem.org