Biserica aduce căldura în casele oamenilor nevoiaşi



Misiunea Socială „Diaconia”, structura socială a Mitropoliei Basarabiei, va susţine 500 de persoane nevoiaşe afectate de ger.  În perioada 14-21 februarie, prin intermediul parohiilor vor fi repartizate  500 de plapume bătrânilor singuratici şi copiilor din familiile social vulnerabile, în special celor din familii monoparentale.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”:   „Gol am fost şi m-aţi îmbrăcat” (Matei 25, 36) în aceste zile, mai mult ca oricând, ne amintim de cuvintele Sfintei Scripturi pentru a susţine persoanele nevoiaşe, afectate de ger. „Diaconia” va interveni prin mijloacele de care dispune, în parohiile din raioanele Donduşeni, Edineţ, Ocniţa şi Orhei, care sunt cele mai afectate de ger.”

Plapumele  au fost achiziţionate cu suportul „Church World  Service”, organizaţie umanitară americană ce activează pentru eradicarea foamei, sărăciei şi pentru promovarea păcii în întreaga lume. Primele plapume a fost distribuite în oraşul Orhei.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile și Situațiilor Excepționale, în această perioadă, zilnic,  sunt înregistrate cel puțin 20 de persoane cu hipotermie.

 

Persoană de contact:

Anna Zastavneţcaia,

Responsabil de relaţii publice

Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei

Tel.022 46 32 28, 069474814

E-mail: office@diaconia.md

www.diaconia.md