Premierului i se cere să se opună Legii antidiscriminare sau să-şi dea demisia



Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova îi cere premierului Vlad Filat să-şi cedeze locul în Guvern, dacă nu este capabil să se opună aşa-zisei Legi antidiscriminare, modificării Legii cultelor şi înregistrării Ligii islamice, care, potrivit membrilor asociaţiei, sunt antiumane, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele alianţei, Ghenadie Văluţă, a declarat, la o conferinţă de presă, că Vlad Filat le-a promis reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei că va organiza comisii mixte pentru revizuirea proiectului Legii antidiscriminare, Legii cultelor şi a actului de legalizare a Ligii islamului, dar după 10 luni de amânări a dat răspunsul că nu mai este nevoie de astfel de comisii întrucât au fost trecute toate etapele de revizuire a proiectelor vizate.

„Dânsul, conştient respingându-ne aşteptările, s-a plasat ca adversar al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Să promiţi în context electoral şi să nu te ţii de cuvânt înseamnă a fi un mincinos profesionist. Este asemănător cu gestul unui aventurier care şi-a bătut joc de o fecioară după ce i-a câştigat încrederea inimii. Acum populaţia constată cu regret că a devenit prada unor profituri corupte”, a declarat Ghenadie Văluţă.

Preşedintele Alianţei Asociaţiilor Ortodoxe susţine că Guvernul intenţionează să „homosexualizeze” ţara cu orice preţ prin adoptarea Legii antidiscriminare, iar mai apoi să legifereze şi prostituţia, motivând aceasta prin control asupra fenomenului şi venituri în buget.

„Alianţa este îngrijorată de ameninţările premierului de a adopta această lege şi din această cauză îi solicită să-şi ceară scuze de la creştini pentru promisiunile neîndeplinite şi să revină la masa de negocieri cu Biserica Ortodoxă, dând curs comisiilor mixte promise. De asemenea, să ia exemplu de la alte state, precum Polonia, Grecia sau Estonia, care s-au opus acestei legi şi, dacă este incapabil să o facă, atunci să cedeze funcţia sa benevol altuia, care ar fi capabil să scoată ţara din haos”, a subliniat Ghenadie Văluţă.

Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova anunţă că va întreprinde acţiuni de informare în masă, prin intermediul unor pliante, despre nocivitatea acestor legi orientate împotriva Bisericii şi a credincioşilor ortodocşi. Alianţa cheamă toate forţele politice să sprijine cauza creştinilor ortodocşi pentru a determina guvernanţii să renunţe la aceste proiecte.

Preşedintele Uniunii Independente a ofiţerilor din Republica Moldova, Nicolae Parcevschi, prezent la conferinţă, s-a declarat solidar, spunând că trebuie să fie luate cele mai drastice măsuri cu cei care intenţionează să „sodomizeze” ţara.

 

Info-Prim Neo