Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Tineri "Conectaţi la Voluntariat"



ICCD Seminar despre VoluntariatLa 7 februarie 2012 s-a desfăşurat seminarul „TE CONECTEZI LA VOLUNTARIAT” destinat studenţilor din anii I şi II Licenţă, şi care îşi fac studiile în universităţile din Chişinău. Scopul acestei activităţi s-a axat pe stimularea participanţilor în implicarea în acţiunile de voluntariat, dar şi oferirea oportunităţilor din acest domeniu.

La seminar au fost prezenţi în calitate de traineri Eduard Mihalaş, preşedintele CNTM, care s-a referit la conexiunea tinerilor din RM şi voluntariat, ca studiu fiind implicarea CNTM în segmentul tineret. De asemenea, din partea AIESEC Moldova, a fost şi Anastasia Pociumban, coordonatorul echipei naţionale de traineri şi responsabilă de dezvoltarea organizaţională, prezentînd un subiect despre proactivitate. Un alt invitat care a dat curs propunerii in cadrul seminarului, a fost Daniel Vodă, prezentator Radio Moldova, membru de board la Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă, unde a vorbit despre subiectul „Experienţa Voluntară”.

Tinerii participanţi au rămas încîntaţi de activitate şi au spus că vor reveni ori de cît ori vor avea şansa să aplice la evenimentele organizate de Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică. „Am cunoscut oameni noi, interesanţi şi interesaţi de ceea ce fac, plini de pasiune şi de inspiraţie. Mulţumesc încă o dată pentru o astfel de oportunitate!” a spus Victoria Samohin, participantă la seminar. Echipa şi trainerii au cules cea mai buna informaţie, atmosfera a fost plăcută, diplomele ne demonstrează că nu am pierdut timpul” a menţionat Daniela Caraiman, stundentă anul I Jurnalism, USM, participantă la seminar. Trainerul Anastasia Pociumban de la AIESEC Moldova a menţionat activitatea de azi o acţiune plină de culori „Am văzut prisma optică a voluntariatului! O noţiune ce echivalează cu o infinitate de culori” a conchis tînăra.