Preşedintele Fundaţiei Scelles nu ţine minte cine i-a furnizat datele potrivit cărora 70% dintre moldovence se prostituează



Pentru că cifrele publicate săptămâna trecută de către Fundaţia franceză Scelles - potrivit cărora 70% dintre femeile din RM, cu vârsta cuprinsă între 15- 25 de ani, s-au prostituat cel puţin o dată în viaţă - sunt deopotrivă alarmante şi greu de crezut, l-am contactat pe preşedintele fundaţiei, Yves Charpenel, întrebându-l cine anume - persoane sau instituţii - le-a furnizat datele referitoare la situaţia din RM.

Yves Charpenel ne-a spus că nu ţine minte cu ce organizaţii a colaborat, dar ne-a asigurat că datele sunt obiective. „Am colaborat cu organizaţiile internaţionale, printre care şi ONU. Pentru RM am folosit date precise, ca şi în cazul Franţei”, a declarat Charpenel pentru TIMPUL.

Solicitaţi de Timpul, responsabilii din cadrul ONU în Moldova ne-au spus că niciuna dintre structurile Naţiunilor Unite din ţara noastră nu a colaborat cu francezii pentru acest sondaj. Mai mult, au menţionat ei, ONU nu realizează sondaje ce au în vizor prostituţia, ci traficul de fiinţe umane.

http://www.timpul.md