ODIMM continuă implementarea programului-pilot de atragere a remitenţelor în economie – "Pare 1+1"



Lucrătorii migranţi şi rudele de gradul întâi ai acestora, care doresc să investească în iniţierea sau extinderea unei afaceri, sunt invitaţi la ODIMM pentru a se înregistra la Programul „PARE 1+1”.

Programul-pilot îşi propune atingerea unui obiectiv social extrem de valoros şi anume informarea şi instruirea lucrătorilor migranţi în domeniul antreprenorial, contribuind la reintegrarea în societate a cetăţenilor moldoveni care au fost nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

În cadrul cursurilor de instruire antreprenorială, beneficiarii sunt asiguraţi cu informaţie, cunoştinţe şi materiale didactice în domeniul înregistrării unei afaceri, management, marketing, legislaţia muncii, planificarea afacerii.

Este de remarcat faptul că, începând cu momentul lansării Programului până în prezent (noiembrie 2010-ianuarie 2012), au fost organizate 14 cursuri de instruire antreprenorială, la care au participat 256 lucrători migranţi şi rudele de gradul I ale acestora.

Majoritatea din cei instruiţi (peste 94%) au apreciat înalt cunoştinţele obţinute în urma instruirii, precum şi impactul pozitiv al informaţiilor acumulate în cadrul consultaţiilor şi seminarelor.

În cadrul următoarei etape, solicitanţii au posibilitatea să participe la Programul de granturi pentru crearea sau dezvoltarea afacerilor, desfăşurat în baza Concursului de business-planuri. Ulterior, beneficiarii sunt tutelaţi pe parcursul unei perioade de 24 de luni din momentul obţinerii finanţării.

Programul este desfăşurat în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE. Suma maximă a finanţării acordate constituie 200 mii lei

Este de menţionat că, pe parcursul anului 2011, 73 de beneficiari au încheiat Contracte de finanţare nerambursabilă care vizează investiţii în valoare cumulativă de peste 35 mil. lei în diverse domenii ale economiei naţionale: industrie, agricultură, construcţii etc.

Astfel, fiecare leu acordat din cadrul „PARE 1+1” atrage 2,7 lei investiţii în economia naţională.

Pentru informaţii adiţionale, nu ezitaţi să accesaţi pagina http://odimm.md/ro/pare/default.htm sau să ne contactaţi la numărul de telefon (0 22) 22 57 99, (0 22) 22 54 58 sau (0 22) 22 50 79.


„CREEAZĂ-ŢI VIITORUL ACASĂ!”