Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

„Dăruieşte de Crăciun o carte, copiilor lăsaţi deoparte.”



Cu acest îndemn vin un grup de studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, în cadrul unei campanii sociale lansată la 6 decembrie a.c.

Acţiunea este organizată de studenţii anului II, specialitatea Ştiinţe ale Comunicării, şi are ca scop oferirea unor seturi de cărţi Orfelinatului „Prea Fericitul Iosif” din capitală.

Casa Copilului "Preafericitul Iosif"  din Chişinău  de pe lîngă Mănăstirea Hîncu a fost fondată în anul 1995. Pînă în prezent, aici au fost întreţinuţi ş educaţi peste 130 de copii abandonaţi. Acum aici locuiesc 65 de copii.  Biblioteca orfelinatului nu dispune de cărţi, de aceea fiecare poate contribui la completarea ei asigurînd accesul la lectură. Fie că este o carte nouă sau veche, din biblioteca personală sau cumparată, copiii din orfelinat se vor bucura mult. 

Respectiva campanie ne îndeamnă să ne gândim că aceasta ar putea fi prima carte pe care o citeşte un copil al cărui orizont este limitat de zidurile casei de copiii şi , aşa cum unele cărţi ne-au încântat nouă copilaria sau ne-au schimbat cursul vieţii, o pot face şi pentru ei. Cei care doresc să îi ajute pot lăsa o carte, două sau trei la punctul de donaţie ( blocul central USM -etajul 4  şi căminul Nr. 6(USM).

Durata campaniei este pînă la data de 20 decembrie 2011.

Iuliana Mămăligă