Societatea de Planificare a Familiei din Moldova mai aproape de mass-media



Societatea de Planificare a Familiei din Moldova (SPFM)  a organizat vineri, 25 noiembrie, un training de două zile consacrat problemei respectării şi promovării drepturilor sexual - reproductive în mass-media din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în or. Vadul lui Vodă.

La eveniment au participat jurnaliştii din mass-media naţionale şi regionale, membrii SPFM din teritoriu, dar şi echipa de conducere a ONG-ului în frunte cu coordonatorul proiectului Ludmila Zmuncila şi Elena Sajina, directorul executiv SPFM.

Trainig-ul a fost divizat în două sesiuni. Prima dintre acestea a fost dedicată rezultatelor primei etape monitorizării presei scrise din Republica Moldova privind practicile de rereflectare a problemei drepturilor şi a sănătăţii sexual-reproductive, prezentat de către Nicolae Curcubet, directorul “Cromatix Creative Image Lab”. În a doua parte, Viorica Gherman, coordonator programe SPFM, a vorbit despre drepturile omului la sexualitate şi principalele prevederi ale Declaraţiei „Drepturile Sexuale” a Federaţiei Internaţionale pentru Planificarea Familiei. La finalul sesiunii participanţii au putut să-şi împărtăşească opiniile referitor la strategiile de promovare a sănătăţii şi drepturilor sexual-reproductive în mass-media, priorităţile, carenţele şi posibile dificultăţi întîlnite de către jurnalişti.

Acest program de instruire face parte din cadrul proiectului „Unind Forţele pentru Răsunet şi Claritate”, implementat de SPFM în perioada 2009-2013, susţinut financiar de UK Aid – Fondul de Guvernare  &  Transparenţă.