O ora cu primarul



Asociaţia Obştească „INTECO”

Chişinău, Moldova.

Tel/fax: (+373-22) 73 3754, mob: +373 69114697.

E-mail: intecomd@yahoo.com

http://inteco.wordpress.com

 

21.10.2011

COMUNICAT DE PRESĂ

 

O ORĂ CU PRIMARUL

 

Elevii Liceului Teoretic „V. Alecsandri” din s. Colibaşi, raionul Cahul iau atitudini proactive vis-a-vis de schimbările, care pot avea loc la nivel local. Astfel, pe parcursul lunilor octombrie - noiembrie a anului curent, în liceul sus menţionat se petrec şedinţele „O oră cu primarul”.

Ion Dolganiuc, primarul satului Colibaşi, răspunde la un şir de întrebări puse de către elevi, cele mai frecvente fiind din domeniile: Amenajarea spaţiilor publice din localitate, Salubrizare, Oportunităţi de petrecere a timpului liber pentru tineret, dar au fost adresate şi întrebări de ordin participativ. S-au dus discuţii interesante vis-a-vis de carieră, principii şi valori, atitudini şi fapte.

 

Discuţiile cu primarul localităţii au oferit elevilor şansa de a lua o lecţie bună despre cultivarea atitudinii proactive, înţelegînd că doar prin implicarea fiecăruia poate fi făcută schimbarea. Elevii au venit şi cu idei interesante pentru viitorul localităţii.

 

Activitatea dată este parte componentă a proiectului “Tinerii din s. Colibaşi – promotorii mobilizării comunităţii”.

 

Scopul proiectului este creşterea gradului activismului civic şi promovarea parteneriatelor sociale prin crearea şi aplicarea unui mecanism-model durabil de participare civică cu implicarea nemijlocită a tinerilor la nivel local.

 

Acest proiect este finanţat în cadrul „Programului de Granturi Mici pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice” de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.

 

Persoana de contact - Victoria Matveev, coordonator de proiect

Tel: 373 22 733197, 373 22 733754, 373 69114697.

E-mal: intecomd@yahoo.com

_________________________________________________________________

INTECO este o organizaţie fondată cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitară şi fortificarea societăţii civile; dezvoltarea activismului social şi spiritului de iniţiativă al cetăţenilor; creşterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.