Tinerii invata sa scrie proiecte!



Tinerii învaţă să scrie proiecte!

Proiectul,,Young Experience a Smart Solution - YESS”!

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM în parteneriat cu Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară Filiala Iaşi, Asociaţia COMUNIK Botoşani și ASOCIAȚIA COMUNIK Suceava implementează Proiectul transfrontalier,,Young Experience a Smart Solution!- Y.E.S.S! în perioada 14 aprilie 2011- 13 aprilie 2012.

Grupul ţintă al proiectului este format din 60 de tineri studenţi: 45 din România, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi şi 15 din Republica Moldova – aflaţi în ultimul an de studiu sau Master.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • crearea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare, muncă în echipă şi management de proiect pentru un grup de 60 de studenţi din zona de graniţă România – Republica Moldova, cu scopul de a le stimula potenţialul creativ, atitudinea proactivă şi implicarea în soluţionarea problemelor comunităţii de apartenenţă
  • crearea unei  reţele transfrontaliere de tineri facilitatori comunitari care să se implice activ în rezolvarea problemelor comunitare identificate, dar şi de a identifica şi atrage fondurile necesare soluţionării.

În vederea selectării echipelor participante în Program s-a organizat 2 etape de evaluare şi anume:

  • Evaluarea CV-urilor şi ideilor de proiect a echipelor;
  • Selectarea prin metoda ,,Centrului de evaluare;

La proiectul YESS în R. Moldova au aplicat 16 echipe din care au fost selectaşi 15 tineri (3 tineri pentru echipă) , care au acumulat cel mai mare punctaj conform evaluării.

Echipele selectate sunt:

  • Hai Moldova!;
  • Flamingo;
  • DIM;
  • Axis;
  • Moldova, mîndria mea!;

 

Cele 5 echipe vor participa pe tot parcursul Proiectului la seminarele de instruire şi la tabăra de iarnă.

Astfel, în perioada 14-16 octombrie a avut loc primul seminar de instruire cu tematica ,, Elaborarea cererii de finanţare pentru proiecte şi managementul echipei”.

Seminarul a fost organizat în afara or. Chişinău, iar tinerii au fost energici, activi şi dornici de a învăţa cum se completează cererea de finanţare pentru un proiect comunitar.

Pe lîngă cunoştinţele acumulate despre scrierea proiectelor, tinerii au avut parte de jocuri distractive şi dispoziţie la maxim.

De asemenea, menţionăm, că cel de-al 2 seminar de instruire va avea loc la începutul lunii noiembrie, unde echipele vor  învăţa despre tainele comunicării şi abilităţile de prezentare în public.

Pentru mai multe detalii despre proiect, puteţi să accesaţi pagina web: www.dezvoltare-comunitara.ro sau ne puteţi contacta la numărul de telefon (+373) 22 22 53 84, persoană de contact Cornelia Zelinschi.