Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 7822

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) implementează proiectul “Promovarea respectării Principiului Nediscriminării în privinţa persoanelor cu dizabilităţi în Republica Moldova”



“Promovarea respectării Principiului Nediscriminării în privinţa persoanelor cu dizabilităţi în Republica Moldova” este un proiect în derulare pentru o perioada de 12 luni (Septembrie 2011-August 2012) implementat de IDOM. Acest proiect are menirea de a proteja drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin acordarea asistenţei juridice gratuite (consultarea şi preluarea spre litigare a unor cazuri selectate), sensibilizarea societăţii civile precum şi advocacy & lobby în faţa autorităţilor publice privind drepturile acestei categorii de persoane.

Potrivit sondajelor, persoanele cu dizabilități  fac parte din grupurile cele mai vulnerabile ale societăţii moldoveneşti, astfel impactul urmărit al proiectului este unul de influențare a adoptării unor  politici nediscriminatorii în privinţa acestui grup de persoane.

Obiectivele proiectului:

1.Eliminarea practicilor discriminatorii privind persoanele cu dizabilităţi în domeniile: angajării în câmpul muncii; accesului la educaţie; asistenţei şi protecţiei sociale, ş.a.

2.Sensibilizarea funcţionarilor din sfera publică şi societatea civilă privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

3. Influenţarea adoptării politicilor nediscriminatorii de către stat în privinţa persoanelor cu dizabilităţi.

Grupul ţintă:

Direcţi: persoanele cu dizabilităţi şi membrii familiilor acestora.

Indirecţi: angajaţii din sfera publică, societatea, statul.

Persoanele de contact pentru informaţii mai ample despre acest proiect sunt Valerian Mămăligă, e-mail: valerian.mamaliga@idom.md şi Radu Bobeică e-mail: radu.bobeica@idom.md sau la numărul de telefon (+ 373 22) 838 408

Acest proiect este implementat de IDOM. Suma grantului pentru acest proiect este de 12 mii Dolari SUA, finanţat de PNUD Moldova din cadrul Programului de Granturi – Guvernarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului în acţiune: Stimularea Schimbării Drepturilor Omului în Politicile Sociale - 2011.