Tabăra de vară "Educație prin artă"



În perioada 22-27 august, AO “FILOCALIA” a desfășurat tabăra de vară, în localitatea Vadul-lui-Vodă, cu genericul “Educație prin artă” pentru cei mai activi 35 de copii din centrele sociale din Chișinău și din alte localități rurale. Au fost inițiate ateliere de creație, în care copiii au însușit arta decorativă, a manufacturii bijuteriilor, prelucrarea pielii, ceramica etc. De asemenea, ei au avut posibilitatea să îi cunoască personal și să asculte „lecții de viață” de la personalități notorii ale societății moldovenești, ca designerul Valentina Vidrașcu,jurnalista Nata Albot și dramaturgul, jurnalistul și publicistul de succes Constantin Cheianu.

Nu mai puțin importantă a fost lecțiapentru fete ţinută de directoarea Centrului homeopatic Hahnemann, dna Ludmila Izverschi, despre sănătate, ora de servire corectă a unei mese, ţinută de dl Constantin Gușan, colaborator al restaurantului Vatra Neamului, iar preotul Vasile Ciobanu, Paroh al Bisericii "Sf. Nicolae" din com. Costești, r. Ialoveni, a fost cel care a vorbit despre familie, integritatea și importanța acestei instituții în orice societate. Activitățile cu caracter distractiv au asigurat o cunoaștere mai bună între participanți și au înlesnit desfăşurarea optimă a activităților de grup. Un cadou extraordinar a fost din partea dl Dumitru Marin pentru participanți, și anume o călătorie cu barca pe rîul Nistru.

Pe data de 26 august a fost amenajată o expoziție cu obiectele de artă realizate de către copii în perioada activităţii taberei, iar meșterii iscusiţi au fost premiați pentru sârguința lor. Expoziția a fost una extraordinară, datorită diferitelor tehnici care se regăseau în creaţiile expuse. La încheiere au fost lansate felinarele de hârtie, creându-se o atmosferă de basm.

 

Pentru mai multe detalii: http://filocalia.md/?p=1949

www.filocalia.md