Inaugurarea Oficiului medicului de familie şi Grădiniţei de copii din s. Obileni, r-ul Hînceşti



În urma inundaţiilor grave din vara anului 2010, care au afectat 16 raioane din ţară, Guvernul Republicii Moldova a lansat un apel comunităţii internaţionale să ofere ajutor pentru lichidarea consecinţelor acestui dezastru natural.

La acest apel au răspuns mai multe ţări din Europa şi din toată lumea, făcând donaţii şi trimiţând ajutoare. Guvernul Republicii Federale Germane a pus la dispoziţie circa 300.000 de Euro pentru un proiect de reabilitare al clădirilor Oficiului medicului de familie şi Grădiniţei de copii din s. Obileni, r-ul Hînceşti.

Proiectul de reabilitare a fost iniţiat, la 1 septembrie 2010, de către Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” în parteneriat cu Asociaţia Germană Caritas (DCV), autorităţile publice locale şi centrale. În acest moment, proiectul de reabilitare al clădirilor din satul Obileni, r-ul Hînceşti, se apropie de sfârşit.

Cu acest prilej, pe 1 septembrie 2011 la orele 11.00, va avea loc Inaugurarea clădirilor Oficiului medicului de familie şi Grădiniţei de copii din s. Obileni.

* * * * *
Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova”, este o organizaţie cu caracter umanitar şi de binefacere, creată în sânul Bisericii Romano-Catolice din Moldova, la iniţiativa Episcopului de Chişinău. Prin activităţile sale, Misiunea contribuie la eradicarea sărăciei şi instituirea unor sisteme sociale echitabile, promovând valorile toleranţei şi milei creştine
Pentru mai multe detalii despre Caritas Moldova vizitaţi: www.caritas.md