Tabăra de vară „Educație prin artă” pentru 35 de copii din centrele sociale de creație



În perioada 22-27 august, AO „FILOCALIA” desfășoară tabăra de vară cu genericul „Educație prin artă”, la baza de odihnă Dacia, din localitatea Vadul-lui-Vodă, pentru cei mai activi 35 de copii din centrele sociale din Chișinău și din alte localități rurale. Obiectivele activității sunt: eliminarea diferențelor existente între nivelurile de dezvoltare ale copiilor din zonele rurale și cele urbane; înlăturarea complexelor și formarea încrederii în sine, astfel contribuind la dezvoltarea personalității lor.

Vor fi inițiate ateliere de creație, în care copiii vor însuși arta decorativă, a confecţionării bijuteriilor, prelucrarea pielii, ceramica etc. De asemenea, vor fi desfășurate lecții educative pentru fete și băieți de către personalități notorii ale societății moldovenești, fiind puse în discuție subiecte variate. Nu în ultimul rând, vor fi organizate jocuri de dezvoltare și cunoaștere.

În perioada desfășurării taberei de vară va fi amenajată o expoziție, la 26 august expoziția definitivată va putea fi vizitată, iar participanții vor fi premiați pentru sârguința lor.

AO „FILOCALIA” este o organizație de binefacere cu caracter creștin și social, având la bază dragostea față de semeni. Misiunea asociaţiei constă în oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situații de dificultate sau care sunt supuse marginalizării și excluziunii sociale.

www.filocalia.md