În căutarea celor 10 porunci



Circa 70 de copii dintr-o pitorească localitate rurală au fost în căutarea comorilor împreună cu scauţii din Prato, Italia. Această aventură a avut loc în perioada 03 – 09 august 2011 în satul. Stîrcea, r-ul Glodeni, şi a fost organizat de Caritas Moldova în parteneriat cu Caritas Prato (Italia) şi Parohia Romano-Catolică din Stîrcea.Scopul primordial al acestui eveniment a fost socializarea copiilor şi promovarea valorilor spirituale creştine. Cei 15 tineri scoutişti italieni au desfăşurat un program educativ-distractiv pentru copii care a inclus: jocuri „stand”, jocuri în echipe, dansuri, concursuri, scenete, excursii şi ore de cateheză pentru aprofundarea cunoştinţelor despre cele zece porunci.

Astfel, în fiecare zi, copiii împreună cu Indiana Jones, arheolog, si asistenta sa Lara, porneau în căutarea poruncilor, (câte 2 pentru fiecare zi). Cu ajutorul unei hărţi, tinerii exploratori au vizitat deşertul, ruinele, oraşele vechi, insula piraţilor şi alte locuri interesante.

Fiind primul eveniment de acest gen în Stîrcea, campusul a fost unul productiv şi interesant datorită unei colaborări fructuoase dintre organizatori, voluntari şi participanţi.