“Flacăra speranței în scuarul Ștefan cel Mare”



Asociaţia Obştească „FILOCALIA” a lansat Campania de Colectarea ajutoarelor materiale pentru copiii de vârstă şcolară “AJUTĂ clopoțelul să sune pentru FIECARE COPIL”, care a avut loc la 14 august 2011, în scuarul “Ștefan cel Mare”.

Evenimentul a inclus activități de divertisment pentru copii și adulți, printre care un program artistic cu participarea copiilor de diferite vârste, expoziție de fotografii, face painting, fotografiere cu Iepurilă, Lola Bunny, Mickey Mouse, realizarea portretelor și master-class de creaţie.

La finalul evenimentului au fost lansate fermecătoarele felinare zburătoare, a căror lumină simbolizează speranța a peste 200 de copii-şcolari din familii social-vulnerabile.

Prin intermediul acestei activități oferim comunității posibilitatea să demonstreze solidaritate şi responsabilitate socială prin oferire de ajutorșcolarilor din familii ce se confruntă cu grave probleme financiare și sociale, în acest mod oferindu-le acestor copii dreptul la educaţie şi o şansă pentru viitor.

Această acțiune a fost un prim pas în cadrul Campaniei de Colectare “AJUTĂ clopoțelul să sune pentru FIECARE COPIL”, prin care ne propunem să ajutăm un număr de cel puțin 200 de copii de vârstă școlară, din familii defavorizate din municipiul Chișinău și din mai multe localități din republică: s. Coșnița, r. Dubăsari; s. Cotova și s. Zgurița din r. Drochia; s. Costești, r. Ialoveni; s. Vărzărești și s. Grozești, r. Nisporeni; s. Drăgușeni și s. Rădeni, r. Strășeni; s. Călărășeuca, r. Ocnița; s. Țepilova, r. Soroca; s. Cârnățeni, r. Căușeni; s. Ermoclia, r. Ștefan-Vodă. În cadrul lansării campaniei de colectare a ajutoarelor materiale, prin intermediul voluntarilor care explicau trecătorilor cauza noastră s-a reușit colectarea a 6145 lei și a rechizitelor în valoare de aproximativ 3000 lei.

În continuare contăm pe implicarea comunității în a oferi un zâmbet copiilor din familii social-vulnerabile și un viitor mai luminos, până în 5 septembrie 2011.

AO FILOCALIA este o organizație de binefacere cu caracter creștin și social, având la bază dragostea față de semeni.Misiunea asociaţiei constă în oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situații de dificultate sau sunt supuse marginalizării și excluziunii sociale. 

Pentru mai multe detalii accesați link-ul: http://filocalia.md/?cat=6