Student în România 2011, organizațiile de basarabeni vă informează despre admitere



DSCF1796Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi, Organizația Studenților Basarabeni din București, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara  și Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi încurajează tinerii din Republica Moldova să meargă la studii în România.

„Campania are două componente: o parte online și una offline. Partea online se referă la publicarea de informații despre admitere pe site-urile noastre. Iar cea de-a doua, pe teren, voluntarii asociațiilor din care provenim vor fi prezenți la consulatele României din Republica Moldova  cu informații despre admitere”, a declarat Dan Caranfil, liderul basarabenilor din Iași.

„Considerăm foarte importantă implicarea tinerilor în organizații, îi îndemnăm pe viitorii studenții să se implice în activitățile din orașele respective. O organizație de basarabeni dintr-un oraș din România este întotdeauna un exemplu de unitate și ca o a doua familie. Mulțumim Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României, de asemenea mulțumim Direcției de Educație și Cercetare din cadrul Administrației prezidențiale pentru efortul depus în procesul de admitere”a spus Ștefan Miron, președinte al Organizației Studenților Basarabeni din București.

Campania Student în România 2011 are drept scop informarea absolvenților din Republica Moldova vizavi de posibilitatea de a studia în România. Voluntarii organizațiilor de basarabeni din România vor fi prezenți la consulatele României din Cahul, Bălți și Chișinău și vor oferi consultanță absolvenților care doresc să depună documentele pentru o bursă de studiu. Aceștia vor avea metodologia de admitere, anexa metodologiei în care sunt specificate numărul de locuri pe fiecare universitate și facultate în parte și îi vor ajuta pe viitorii elevi și studenți să-și completeze cererea de admitere. De asemenea se vor oferi date despre condițiile de studiu și cazare din fiecare oraș în parte.

Alexei Dombrov, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara. „Venim cu un îndemn foarte clar pentru absolvenții din Republica Moldova să-și continue studiile în România. Considerăm că cel mai mare avantaj al acestor tineri este faptul că obțin o diplomă de studii a unei instituții de învățământ europene.”

„Ca și colegii mei, promovăm campania Student în România. La Galați vom desfășura proiectul care se cheamă Tutoriat Boboc 2011. Pentru aceasta voluntarii CSBB îi vor ajuta pe studenți să se cazeze în cămine, să obțină permisul de ședere, să se înscrie la facultate” a spus Cristina Frunză, reprezentant al Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni din Galați.

Student în România 2011 face parte din campaniile anuale desfășurate de organizațiile și asociațiile de basarabeni din România prin care cetățenii Republicii Moldova sînt informați în timp util și corect vizavi de procedura de admitere.