Confesiunile unei absolvente: Cum decurg examenele gimnaziale: ai copiat, ai luat 5 şi pe urmă mai mergi şi la liceu!!!



Am primit acum câteva zile un e-mail de la o proaspăt absolventă de gimnaziu. Deși, după povestirea relatată, este un caz din mediul rural,  nu cred că-n orașe sau chiar municipii situația e mai bună.

Mda…poate părea ceva paranormal însă aşa e Moldova. Într-o ţară unde speranţa e în tineri !!!

Deci să începem cu începutul ;) Anul acesta am avut marele noroc să dau examenele de cl. IX. Am avut examen la franceză şi bineînţeles română şi mate şi singura concluzie la final ….numai denumirea din ele “examene”!  Dezgustător fapt că ele pot conta când vei dori să pleci undeva la studii (nu în Moldova ;) )

I . Primul examen…MATE….frică , emoţii, oboseală. Început la ora 9:00 şi sfârşit la 11:00. Dar el se începuse mai’naite, cu certuri, că lipsesc florile ,că nu avem două radiouri pentru a auzi cum  să deschidem  plicul cu teste  (ceva inutil, pentru ca aveam deja unul ?! Din principiul “las’ să fie!”), că nu au profii apă pe mese şi tot aşa . Se dăduse startul. Cum au ieşit la iveală testele s-a început forfota , pe cine şi cum să ajute? De unde să copiem ? şi aşa mai departe …..acest examen nu semăna nici a oră de clasă (mai rău)! Spre final intră profa de mate la noi şi începe a controla şi explica testele!

Mda….asta da ,zic şi eu “examen”!!!

Continuare pe blog .