5.000 de locuri de muncă puse la dispoziţie la Târgul pentru angajare, deschis astăzi în Chişinău



Începând cu ora 10.00, la teatrul de Operă şi Balet se desfăşoară cel mai de amploare târg al locurilor de muncă pentru tineret din Moldova. Proaspeţii absolvenţi şi şomerii vor avea şansa să se întâlnească faţă în faţă cu reprezentanţii a 50 de întreprinderi angajatoare.

La Târgul locurilor de muncă îşi vor prezenta ofertele 50 de companii şi întreprinderi angajatoare.

Printre acestea se numără ICS "Top Shop Studiomoderna", SA „ Zorile", ICS „ Cristina" Mold-Rom-Simpex, SRL „Deliver", SRL Portavita, SA Glorinal, ICS Cedacri International SRL, SRL "Succes-M", BCA „Moldova Agroindbank" SA, SRL Odiseu, Societatea de asigurări „Donaris Grup", SRL „Euromarbi", SRL „Melitax-Grup", SC „IMC Market" SRL, ISC.„Fourchette-M" SRL, Institutul de Fiziologie a Plantelor, Direcţia Sănătăţii a Consiliului Municipal Chişinău, Fabrica de confecţii SA "Ionel", BC „ProCredit Bank", SRL „Tacromet", IM Stati Market, SRL "Vistarcom etc.

De asemenea, la eveniment participăşi instituţiile de instituţiilor de învăţământ de diferite niveluri: superioare, medii de specialitate, secundar profesionale, care vor prezenta ofertele lor şi condiţiile de armitere. Centrul de Ghidare în carieră şi Relaţii cu Piaţa Muncii al Universităţii de Stat din Moldova şi Centrul Universitar de Informare şi Orientare Profesională al Universităţii Tehnice din Moldova vor prezenta informaţii despre serviciile oferite tinerilor.


În cadrul Forului Asociaţia „Motivaţie" din RM, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Centrul de Consultanţă în Afaceri şi Catholic Relief Services, vor prezenta proiecte pentru tineri, iar Centrul pentru Susţinerea Businessului pentru Nevăzători va prezenta un Program de asistenţă în afaceri şi angajări pentru această categorie de tineri.

Evenimentul este organizat de Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale  şi de cel al  Educaţiei.

Târgul va fi deschis de la ora 10 până la 15 la Teatrul de Operă şi Balet. La Bălţi, Edineţ şi Cantemir se vor desfăşura forumuri similare astăzi.

 

sursa:http://www.adevarul.ro/moldova