Petru Macovei: E mult de muncă pentru a pătrunde în esenţa lucrurilor la Primărie



Acordul de colaborare între Primăria municipiului Chişinău şi Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova se transformă în acţiuni. Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au început să vină la şedinţele subdiviziunilor municipale. Vicepreşedintele Consiliului, Petru Macovei, a participat, luni, la şedinţa operativă de la Primărie. Solicitat de Info-Prim Neo, acesta a remarcat că exerciţiul în cauză este un proces mult mai complex decât a fost prevăzut anterior.

„După o primă şedinţă, evident, nu poţi trage concluzii cine ştie ce. Dar sunt convins că va trebui să se depună multă muncă din partea organizaţiilor non-guvernamentale care vor dori să pătrundă în esenţa lucrurilor la Primărie, pentru a le putea influenţa într-un fel sau altul”, a menţionat Petru Macovei, director al Asociaţiei Presei Independente.

Mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al ONG-urilor au asistat la şedinţele de lucru ale Direcţiei finanţe, Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Direcţiei asistenţă socială etc. „Reprezentanţii ONG-urilor vor putea să asiste la toate şedinţele care îi interesează. Nu există o planificare strictă. Eu personal am ales să merg la şedinţa unor subdiviziuni unde sunt cheltuite cele mai mari sume din bugetul public municipal”, a mai spus Petru Macovei, precizând că scopul acestei iniţiative a societăţii civile este să contribuie la o mai bună gestionare a banilor publici.

Acordul între Primărie şi Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova a fost semnat pe 23 februarie. Înţelegerea cuprinde dezvoltarea unui parteneriat continuu şi eficient între sectorul neguvernamental şi structurile municipale. O dată la trei luni subdiviziunile municipale vor trebui să raporteze asupra rezultatelor activităţii lor. Rapoartele vor fi prezentate în şedinţe publice, cu participarea viceprimarilor de ramură, consilierilor din comisiile de profil ale Consiliului municipal Chişinău, societăţii civile şi mass-media.

 

http://www.info-prim.md