Alianţa Anticorupţie cere să fie făcute publice rezultatele verificării declaraţiilor pe avere ale funcţionarilor publici



Alianţa Anticorupţie cere Comisiei Centrale de Control să facă publice rezultatele verificării declaraţiilor pe venit şi avere prezentate de către funcţionarii publici, precum şi procedura pe care o va declanşa pentru sancţionarea persoanelor care au comis încălcări, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă al Alianţei, 1270 de demnitari şi-au depus declaraţiile la Comisia Centrală de Control din cei aproximativ 4000 de subiecţi obligaţi să facă acest lucru. Deşi este prevăzută răspundere disciplinară şi contravenţională pentru încălcarea regulilor de depunere a declaraţiilor pe venit şi avere, până în prezent nicio persoană nu a fost sancţionată.

Alianţa Anticorupţie precizează că până ieri, 21 februarie, Comisia Centrală de Control trebuia, conform legislaţiei, să facă publice primele rezultate. Declaraţiile urmau să fie comparate cu cele din anul precedent. Alianţa Anticorupţie îndeamnă autorităţile să supună dezbaterilor publice proiectele de modificare a mecanismelor de control şi sancţionare, astfel încât acestea să devină mai eficiente.

Alianţa Anticorupţie este o uniune benevola de organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova şi numără în prezent circa 30 membri.

 

http://www.info-prim.md