Moldtelecom a dat startul campaniei sociale „Un apel – o speranţă”



Compania Moldtelecom anunţă lansarea campaniei umanitare „Un apel - o speranţă”, ce include 5 proiecte sociale menite să contribuie la îmbunătăţirea accesului la tehnologiile de comunicare a unor instituţii de asistenţă socială din ţară.

În cadrul acestei campanii, care se va desfăşura pe parcursul lunii februarie curent, Moldtelecom s-a angajat să instaleze câte un post de telefon public la azilul republican de bătrâni şi invalizi din Chişinău, azilul de bătrâni din Străşeni, maternitatea raională din Cahul, maternitatea raională din Ungheni şi maternitatea raională din Edineţ. Liniile telefonice instalate în aceste instituţii vor oferi posibilitatea de a efectua gratuit şi nelimitat apeluri locale. Iar pentru persoanele, care vor dori să comunice cu alte localităţi din republică sau spre mobil, Moldtelecom le oferă această posibilitate prin intermediul cartelelor tete-a-tete.

Startul campaniei a fost dat astăzi, 3 februarie curent, odată cu demararea primului proiect social la Azilul republican de bătrâni şi invalizi din Chişinău, unde a fost instalat primul post de telefon public pentru adulţii în dificultate din această instituţie.

 „Cele 200 de persoane aflate în această instituţie de asistenţă şi îngrijire nu au prea multe dorinţe, dar cea mai arzătoare este aceea de a comunica cu familia, rudele şi apropiaţii şi care de cele mai multe ori din cauza problemelor financiare şi de sănătate au rămas izolaţi”, a menţionat Vitalie Iurcu, Director General Moldtelecom.

 „Acest proiect reprezintă o iniţiativă a companiei Moldtelecom de a contribui la integrarea în societate a persoanelor în etate şi de a-i convinge că odată ajunşi la bătrâneţe nu sunt uitaţi şi abandonaţi de societate” a ţinut să sublinieze Vitalie Iurcu.

De asemenea, prin lansarea acestei campanii, Moldtelecom tinde să ofere sprijin şi mamelor tinere din maternităţi în depăşirea unor momente mai specifice din viaţa lor, oferindu-le posibilitatea de a comunica gratuit şi nelimitat în reţeaua Moldtelecom.

Astfel, operatorul naţional de comunicaţii activează în spiritul responsabilităţii sociale şi întreprinde activităţi caritabile în domeniul asistenţei sociale şi a dezvoltării resurselor umane, încercând să dea un exemplu pozitiv celor din jur.

Moldtelecom este o companie preocupată de bunul mers al comunităţii din care face parte, dovadă fiind proiectele sociale desfăşurate în ultimii ani.

sursa: www.moldtelecom.md