Cadouri de la mamele moldovence din Italia pentru copiii din Moldova



La începutul lunii ianuarie 23 de familii care se află în asistenţa Programului „Comunitate Incluzivă – Moldova” au primit sprijin material din partea unui grup de moldoveni care trăiesc în or. Monselice din Italia. Conaţionalii noştri din străinătate au hotărît să-i ajute şi, totodată, să le aducă un prilej de bucurie copiilor aflaţi în dificultate, oferindu-le cadouri sub formă de dulciuri, haine şi jucării în valoare totală de 6650 lei. În dependenţă de necesităţile copiilor şi situaţia familiei, cadourile oferite au variat de la suma de 150 de lei pînă la 350 de lei.

Un pachet din lotul donat a fost pregătit şi trimis copiilor cu dizabilităţi din Moldova de către un italian, şi el persoană cu dizabilităţi. Împreună cu darurile, dînsul a transmis şi o scrisoare adresată beneficiarilor, în care îşi explică dorinţa de a se alătura acestei iniţiative lansate de femeile moldovence.

Iată cîteva impresii ale copiilor şi părinţilor care au primit cadourile trimise din Italia:

Nicuşor Poraico: „Mi-au plăcut foarte tare dulciurile pe care le-am primit în dar. Niciodată n-am mai mîncat aşa dulciuri. Le-am împărţit cu Grişa, fratele meu mai mic, şi ne-au ajuns tocmai pentru patru zile. Le mulţumesc tare mult oamenilor care ne-au trimis aceste cadouri gustoase.”

Svetlana Vitu: „Vreau să le mulţumesc din tot sufletul oamenilor care se gîndesc la noi şi ne ajută de fiecare dată cînd avem nevoie. Copilul meu s-a bucurat tare mult de cadoul pe care l-a primit şi din partea la toată familia vă spunem un mare MULŢUMESC!”

Detalii găsiţi pe: http://www.inclusion.md/ro/news/55