Se caută noi deputaţi



 Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, care îşi doresc să se implice în procesul decizional, se pot înscrie, până pe 28 februarie, la Programul Naţional „Parlamentul Tinerilor”, transmite Info-Prim Neo.

Concursul pentru alegerea componenţei celei de-a treia legislaturi a Parlamentului Tinerilor a fost lansat miercuri, 9 februarie, la o conferinţă la care a participat şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, preşedintele interimar Marian Lupu.

Spicherul a declarat că Parlamentul Tinerilor cu siguranţă reprezintă viitoarea clasă polivică şi a apreciat activismul civic al acestor tineri. Marian Lupu a spus că face o miză foarte puternică pe această echipă, care reprezentă diferite ideologii ,,Impouvant este să învăţaţi normele adevărate europene ale democraţiei”, a subliniat preşedintele.

În cadrul proiectului tinerii au posibilitatea de a acumula experienţă în diferite activităţi, de a menţine un dialog permanent cu tinerii din regiunile rurale, de a analiza şi a monitoriza programele electorale şi deciziile partidelor polivice, a declarat preşedintele Institutului Tineretului Guvernator din Moldova, Sergiu Bejenaru. Principalele criterii de selectare a tinerilor vor fi baza de cunoştinţe în domeniul polivic, juridic şi social, precum şi abilităţi de activism, implicare şi creativitate.

Proiectul a fost lansat în anul 2008 de Institutul Tineretului Guvernator. Parlamentul Tinerilor are 101 deputaţi şi 25 de deputaţi supleanţi. Detalii despre depunerea dosarelor de aplicate pot fi găsite pe site-ul www.parlamentultinerilor.md.

 

http://www.info-prim.md