Sărbătoare de Crăciun pentru adolescenţii cu dizabilităţi



În fiecare an, la sfârşitul lunii decembrie, în cadrul Clubului Adolescenţilor, Centrul „Speranţa” organizează Sărbătoarea de Crăciun pentru adolescenţii cu dizabilităţi.

Anul acesta adolescenţii au cântat colinde religioase alături de voluntarii Programului Flex. Eugen Prodan, voluntar, a spus că pentru el zâmbetul pe buze al persoanelor cu dizabilităţi îi face viaţa mai frumoasă şi mai bogată. „Cu mare plăcere am cântat frumoasele colinde strămoşeşti despre naşterea domnului Isus, am spus glume şi deşi sunt nou în cadrul echipei Centrului „Speranţa” ard de nerăbdare să lucrez  cu ei şi la anul”, a mai spus Eugen.

Adolescenţii s-au distrat la maximum alături de organizatorii programului de Crăciun. Totodată părinţii invitaţi au mulţumit pentru lucrurile frumoase realizate cu inimă de către echipa Centrului. O mămică a înmânat directorului-executiv al Asociaţiei o felicitare de Crăciun realizată de fetiţa sa care nu poate să vorbească şi care prin imagine ar dori să-şi exprime mulţumirea faţă de serviciile oferite de echipa Centrului. Pentru familiile în care se cresc tineri cu dizabilităţi sărbătorile realizate de Centrul „Speranţa” sunt un bun prilej de a ieşi din casă şi a vedea lumea aşa cum este ea, altfel decât cea din faţa micilor ecrane.

Diana Jalbă, beneficiar al Centrului, împreună cu colegii săi, a jucat o piesă de teatru în amintirea unor prieteni de ai săi care au fost alături de ea în 1996, an în care a sărbătorit pentru prima dată Crăciunul în cadrul Clubului Adolescenţilor. La sfârşitul programului de Crăciun tinerii au primit în dar dulciuri, jucării de pluş, cadouri oferite de către finanţatori internaţionali şi naţionali cât şi reviste pentru părinţii lor pentru ca educaţia copiilor cu dizabilităţi să fie mai puţin complicată. Masa de Crăciun şi spaţiul pentru sărbătoare a fost oferită gratis de către restaurantul Happy Pizza.

Centrul „Speranţa” este un centru de promovare a incluziunii sociale şi a oportunităţilor egale pentru personale cu dizabilităţi.

Clubul adolescenţilor constituie o serie de activităţi destinate tinerilor cu dizabilităţi care are drept scop promovarea unui mod de viaţă independent, dezvoltarea competenţelor de lucru în echipă prin cultivarea valorilor civice în rândurile adolescenţilor cu dizabilităţi. În această activitate sunt incluşi 60 de adolescenţi care se întrunesc o dată la două săptămâni.

 

Anastasia Seraciov

Coordonator de program, Centrul "Speranta"

tel. +373 22 56 11 00

mob. +373 68 191 501

www.speranta.md