Consiliul pentru Participare consideră că Guvernul s-a grăbit în decizia privind cartea „Sexul povestit celor mici”



Consiliul Naţional pentru Participare consideră că Guvernul s-a pripit în decizia privitor la interzicerea comercializării cărţii „Sexul povestit celor mici”, transmite Info-Prim Neo. 

„Membrii Guvernului au demonstrat o necunoaştere totală a subiectului în cauză, nemaivorbind de o discuţie preliminară largă, cu implicarea specialiştilor, a actorilor interesaţi. Trezeşte nedumeriri reacţia neadecvată a membrilor Guvernului, care în timpul şedinţei au fost de facto absenţi, nu s-au implicat în discutarea deciziei şi s-au conformat acestei dispoziţii, fără să cunoască câtuşi de puţin subiectul”, de menţionează într-o scrisoare a Consiliului către Guvern 

Consiliul Naţional pentru Participare subliniază că că este bizară reacţia unor librării care au scos cartea din vânzare imediat după ştirile publicate în mass-media, deşi o decizie a Guvernului intră în vigoare abia după publicarea acesteia în Monitorul Oficial. „Această reacţie a librăriilor demonstrează cât de fragile sunt instituţiile democratice din ţară. Această grabă a librăriilor denotă faptul că agentul economic are motive să se teamă, chiar dacă nu încalcă legea”, se mai spune în scrisoare. 

Cartea „Sexul povestit celor mici” a apărut şi în Spania şi a fost tradusă în 20 de limbi şi numai în Republica Moldova cartea a fost interzisă. Guvern a decis interzicerea cărţii pe 14 decembrie curent. Anunţul a fost urmat de un val de declaraţii de protest din partea reprezentanţilor societăţii civile.

 

http://info-prim.md